dijous, 13 de desembre del 2012

Manifest

No desallotjareu els nostres somnis. El Casal és del jovent!


El passat 7 de desembre, ens despertàvem amb una dura notícia: agents de la Guàrdia Urbana feien efectiva l’ordre de desallotjament envers el Casal Popular de Joves de Lleida. Els fets succeïen deu mesos després que un grup de joves de Lleida alliberessin un espai situat al Carrer Governador Montcada número 9 amb un objectiu ben clar:  construir un espai de joves i per a joves per tal de generar alternatives a l’actual sistema capitalista i als valors hegemònics que aquest imposa.

Aquest desallotjament ha demostrat com de molestos són els i les joves creant alternatives. El desallotjament i tancament del Casal Popular de Joves per la via administrativa, així com el continu assetjament al que han sotmès el Casal quan s’hi desenvolupaven activitats,  ha evidenciat com la Paeria ha buscat posar fre a aquest projecte transformador, intentant anul·lar-lo  i obviant com, en els seus 10 mesos de vida, el jovent ha demostrat la seva capacitat de bastir projectes engrescadors i que representin una alternativa a aquest sistema.

Han estat 10 mesos de Casal intensos, 10 mesos plens de treball, d’il·lusió i de projectes creats. Des d’assemblees d’artistes fins a mercats de roba gratuïta, passant per tallers de diverses temàtiques, xerrades, passis de vídeo, assajos bastoners, el grup de teatre crític... Nombroses associacions i entitats de la ciutat han passat pel Casal de Joves, donant-li vida i enriquint-lo, generant sinèrgies entre tots els joves que han aportat el seu granet de sorra en aquest projecte.  Davant de la incapacitat dels diversos governs municipals per dotar el jovent d’iniciatives il·lusionants, el Casal Popular de Joves ha ofert un espai al jovent on poder tractar les seves pròpies problemàtiques i inquietuds, un espai on poder-se desenvolupar veritablement com a subjecte actiu en aquesta societat.

Malgrat el desallotjament, seguim convençuts que una alternativa és possible, i ho hem demostrat sobradament, perquè el Casal Popular de Joves no és solament un espai: és autoorganització i és lluita. I ara, com el primer dia, cal seguir apostant per la mobilització i la lluita activa del jovent sumant esforços per tal de construir un projecte que va més enllà d’un espai físic: un lloc de relació entre persones, on es puguin crear xarxes d’equipaments i serveis, on es puguin dur a terme activitats... en definitiva un espai de trobada per al jovent lleidatà que doni resposta a les necessitats que té el jovent, i tot això aprofitant la seva capacitat i empenta a l’hora de generar iniciatives i construir alternatives anticapitalistes, autogestionàries i assembleàries.

Per adherir-te, emplena el següent formulari aquí

Pots accedir al manifest en format pdf fent un click al següent enllaç:
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada